Ce material ar trebui să folosesc pentru a imprima 3D?
Majoritatea imprimantelor 3D pentru acasă folosesc filament de tip PLA sau ABS. Imprimantele profesionale pot folosi tot felul de materiale, de la metal la filament organic. Unele imprimante folosesc o rășină lichidă, care este mult mai dificil de manipulat.
Ca începător, utilizați filamentul de tip PLA. Este non-toxic, produs mai ales din amidon și porumb, cu ajutorul acestui filament poți imprima cu ușurință și este și mult mai ieftin. Cu toate acestea, este mai sensibil la căldură, așa că nu lăsați produsele imprimate 3D pe patul de printare în bătaia soarelui.
Ce culoare de filament să folosesc?
Cea mai comună culoare în industria 3D Printing este albul.
Este o culoare ușor de manipulat, se poate picta / vopsi cu ușurință. În plus, culorile primare sunt mult mai ușor de manevrat, în comparație cu cele metalice sau culorile neobișnuite, care pot adesea să facă printurile să pară neuniforme sau extrem de delicate.
Ce sunt suporturile?
Modelele dumneavoastră 3D au nevoie probabil de ajutor pentru a imprima corect, deoarece aceste imprimante nu se descurcă bine cu suprapuneri mari – de exemplu, un braț care iese dintr-o figurină.
Software-ul dumneavoastră pentru imprimanta 3D poate calcula și adăuga automat suporturi, adică mici suporturi care conțin toate acele părți ale modelului.
După terminarea imprimării, decupați suporturile.
Ce poti realiza cu ajutorul printarii 3D?
Printarea 3D a fost folosita la început pentru a crea prototipuri rapide, ea fiind o soluție mult mai eficienta din punct de vedere al costurilor si al timpului de realizare. Însă, odată cu trecerea timpului, aceasta tehnologie a progresat și numarul de aplicații a crescut proporțional.
În ziua de azi, printarea 3D este folosita pentru a crea un număr aproape nelimitat de produse, câteva dintre acestea fiind urmatoarele:
-Obiecte ornamentale
-Piese și componente, atât pentru aparatura industrială, cât și pentru mici electronice folosite în fiecare zi
-Bijuterii și artă
-Accesorii pentru telefoane sau tablete
-Materiale pentru producția de haine
Ce tipuri de tehnologii de imprimare 3D există?
Există mai multe tehnologii de imprimare 3D cum ar fi:
Fused Deposition Modeling (FDM)
Stereolitografie (SLA)
Selective Laser Sintering (SLS)
Digital Light Processing (DLP)
Electron Beam Melting (EBM)
Cum funcționează imprimarea 3D?
Imprimarea 3D funcționează prin adăugarea strat cu strat a materialului, conform datelor furnizate de un model digital 3D. Imprimanta 3D depune materialul în straturi subțiri, care se solidifică pentru a forma obiectul final.
Ce este imprimarea 3D?
Imprimarea 3D, cunoscută și sub numele de fabricație aditivă, este un proces de creare a obiectelor tridimensionale prin adăugarea succesivă de straturi de material, pe baza unui model digital.
Ce software folosește o imprimantă 3D?
Software-ul necesar utilizării unei imprimante 3D se numește slicer. Principalele tipuri de slicer sunt:
Cura, dezvoltat de producătorul Ultimaker. Cura este open source, ceea ce
înseamnă că poate fi folosit pe mai multe modele de imprimante, nu doar cele produse de Ultiimaker.
Simplify 3D, un slicer pentru care vei avea nevoie de licență.
Slic3r, despre care poți afla mai multe de
Prusa Slicer; aici ai mai multe informații disponibile.
sau orice alt tip de slicer care este recomandat de producătorul modelului tău de imprimantă 3D.
Care sunt diferențele între filamente?
Diferența între filamente se face în funcție de specificațiile tehnice ale fiecărui material. De exemplu, care este temperatura maximă până la care rezistă, cât rezistă la tracțiune, dacă filamentul rezistă la chimicale și, foarte important, care chimicale etc. În plus, fiecare material are un anumit interval de temperatură pentru extrudare în timpul procesului de printare 3D, așa că sfatul nostru este să analizezi fișa tehnică a materialului pentru a vedea cum se potrivește cu nevoile proiectului tău.
Ce setări ar trebui să folosesc?
Majoritatea imprimantelor 3D includ sau au link-uri către software-ul recomandat, care poate face conversia 3D STL sau alte fișiere în formate acceptate de imprimanta 3D respectivă.
Dacă vedeți că printul se dezlipește de pe patul de printare, atunci vă recomandăm să folosiți un lipici pe suprafața de printare, chiar înainte de a da ”print”.